DETTA FÄLT MÅSTE FYLLAS I

Vart ska man börja,.. Fredagen fortsätte med efterfest, och lördag var ett helvete. Jag var så bakis va. Jobbet gick trögt, inte mycket att göra, flum från min och Ninas sida. Det var en trubadur som spelade, han var jätteduktig! Sen var det dags för några glas igen på freddies kusins ställe, Robin (snygga skåningen) jobbade idag också. Det är härligt att man har nått ställe att gå till där man får stanna efter stängning för allt stänger 3 i det här landet och vi slutar ju 02. Sen blev det efterfest igen och nu har jag precis vaknat kl 16. Det var behövligt annars hade jag inte orkat jobba till 02 inatt igen.
-
-
Detta är mina grymt goda muffins jag bakade :)

KLEM FETTER

Fyyyyy mitt bakistillstånd är inte nådigt idag! Det var fullknökat hela kvällen igår, 700 spänx i dricks, inte fy skam. Firande med ett.. två.. tre.. osv.. glas vin på Freddies fetters bar (fetter= kusin, haha i know, hilarious!). Var en grymt snygg skåning som jobbade där. Jag älskar skåningar, deras självförtroende och sexiga dialekt, mums! Men han var rakad och såg att om han hade haft hår så hade det varit väldigt lite, och jag tycker om hår, så han sjönk i rang. Nu måste jag gå till jobbet så jag fortsätter denna lilla roliga historien sen, för den slutade inte här. HÖHÖ ;) Klem (=kram, haha I know, also hilarious!)

EN GAMMAL GODING

Ni kan hoppa in ca 2 min i låten då börjar det bästa:)

BLABLA

Mitt serie-begär har fortsatt idag med lite vampire diaries och glee! Yeay!
Men nu blir det iallafall att jobba kl 19 - 02, tredje dagen. Ska bli kul tror jag, fredag till ära, blir nog lite mer att göra iallafall! Nu ska jag få jobba med min "andra halva" också, Nina;) Och förresten, mina muffins blev tydligen jättegoda! See ya later alligator!

BARA DU SLÅR...

Det är någon som ringer mig hela tiden nu och bryter som fan på svenska. Antar att det är någon jag känner men orkar inte lyssna eftersom att det är någon som skrattar och jag fattar inget av vad den här personen säger. Kul att få lite "sällskap" såhär på kvällskvisten iallafall. Den där telefonen har varit så gott som död sen jag flyttade till Norge haha.

ÄGG OCH ÄLGAR

Jag fick ett sms igår från Eggs. Kommer ni ihåg den lama efterfesten, efter att vi hade varit på blå i fredags? Det var han vi åkte dit med iallafall. Eftersom att han hade något konstigt norskt namn och jag knappt hörde vad han sa då så kallade vi honom Eggs, tydligen hetter han.. Elg. Haha, mye bedre;) Dock har han skrivit på norska och jag har mest bara gissat vad han skrev. Tur att google översätt finns! Jag tror att han bad om ursäkt för att efterfesten blev lam och frågade vad jag tyckte om Oslo hittills. Han var faktiskt rätt söt, absolut ingen jag vill träffa igen sådär men det är ju kul att ha någon att flörta med en tråkig kväll. Som nu, nu skulle jag behöva det. Nina är på jobbet 2 timmar till och jag har tråkigt, ingen flört-vänlig är inne på fejjan heller. Damn. yeeyee. See ya.
-

COPYCAT

-
Jag vet jag har varit jättetråkig och inte uppdaterat. Men det här är ändå det enda ni hade fått höra:
"Jag vaknade sent idag, kring 14, nu sitter jag i fåtöljen och ser one tree hill" (vilket förövrigt alltid varit och alltid kommer att vara SJUKT bra!)
-
.... 12 timmar senare ....
-
"Jag sitter fortfarande i samma fåtölj och har sett one tree hill hela dagen, nu ska jag sova. Jag längtar till imorgon då jag kan sätta mig i min fåtölj och se one tree hill!" (Förrutom en liten sväng på stan för att köpa jobbarskor)
-
Nästa dag: (kopiera text från igår, klistra in) Minus delen om stan.
-
Nästa dag: (kopiera text från igår, klistra in) Förrutom en liten detalj, mellan 19 och 02 jobbade jag iallafall. Med våran otroligt snygga bar-chef |Se men inte röra, se men inte röra (påminner mig själv)!|
-
Så var det idag: (Kopiera text från igår, klistra in) Minus delen om jobb men plus en liten hemkunskaps-lektion, ungefär. Bakade faktiskt muffins med rosa glasyr och hjärt-strössel! Tycker dock inte om muffins men de såg roliga ut att göra. Hoppas Nina gillar det! Sitter här och äter min gurka istället. Nu låter det som att jag är en nyttig tjej men HAH, där hade ni fel. Jag är en chips- och skräpmatstjej. Godis och bakelser har aldrig riktigt varit min grej.
Det finns en liiiiten anledning till att jag varit så lat, men förmodligen hade jag inte gjort mycket mer annars. JAG HAR BLIVIT SJUK. Äh nu överdriver jag lite, snuvig och lite slut i kroppen/huvudet. Men jag skyller på det iallafall! Stackars Nina, jag måste snarka som ett djur alltså! Classy;) Aja, nu är mina OTH-avsnitt slut så jag får slänga igång ett avsnitt av cougar town eller How i met your mother! Pöx

VIDEOSAMTAL

Jag ÄLSKAR msn. Jag och Erika insåg idag att vi kan ha videosamtal med varandra, blir som att ringa gratis. Så har nu suttit och snackat i nästan 2 timmar vilket var galet skönt. Jag behövde det, jag har saknat det. Och speciellt en sån här kväll, när jag behövde det som mest! Tack strumpan!

TILL DOM

Idag har varit en riktig slö-dag. Sov länge, såg film, stan en snabbis, köpte jobbarskor och nu sitter jag här hemma själv, Nina är på jobbet, jag vill jobba, det är kul, börjar bli sjuk, sova?

WHAT TO SAY

Oj hej och hå. Så har man jobbat sitt första pass på Dirty Nelly. Jag gillar det. Men det är sååå mycket att lära om alla whiskey, rom, likörer, blabla, konjak, osv. Men det kommer redan känner man. Och norskan börjar gå lite bättre, först fattade jag inte änns när de försökte beställa öl. Men nuså! Vi är bara 6 st på hela stället så det blir som lite små koselig stämning. Vi har Daniel = Barchefen, Freddy = Ägaren, Fanny = servitris/bartender och ja,. jag kommer faktiskt inte ihåg vad den sista heter, det är en norsk tant iallafall:) Och sen är det Nina och jag! Ojoj, nu måste mitt fullproppade huvud gå och slänga sig på kudden och drömma om alkohol. Jag ska även drömma om den goda maten vi fick på jobbet. Vi får äta där varje gång vi jobbar och jag behöver bara säga ett ord. Guda!
-
Nu kommer ett till ord här. Natti:)

REAL DEAL

Nu börjar det roliga, det riktiga livet i Oslo, nu är det inte längre bara en semester vilket jag haft känslan av hittills. Men nu ska vi börja tjäna lite "snabba cash", spara mycket, spendera endel. JAG FÅR SHOPPA, jag lovade ju mig själv att jag skulle få fira i den där butiken om jag fick jobb. Ska se om jag hittar nått imorgon ;) Fast jag måste iofs köpa svarta skor jag kan ha på jobbet. Kanske borde vänta med den butiken till den 25e. Då kommer jag få en feet lön av Paprika så mycket som jag jobbade förra månaden, bara tacka och ta emot!;)

FLOOOPP

Nattens bravader blev en (unnskyldning till alla som var med) flopp!
Jag saknar bara.. folk. Och det hände inte mycket. Och det var inte kul ute. Litet ställe, massvis med människor, bara trångt. Opeppat folk. bläblä. Flopp med ett ord.
(Nu snackar jag inte om människorna, mest utgången sen)

Namn: Mia Yrke: Servitris/Bartender

Yes Sir! ;)

Namn: Mia Yrke: Servitris?

Nina fick ett samtal tidigare idag. Arbetsintervju på en sportbar kl 19 ikväll. Jag blev så arg på migsjälv för jag stod utanför och skulle lämna in mitt cv sen bara. äsch. så jag slängde iväg mitt cv över mailen. 5 min senare ringer han mig också. Arbetsintervju kl 20. Tur att de söker 2 st iallafall ;P Haha det kan inte vara många som sökt isåfall! Lite jobbigt om vi båda skulle få det. Bor i samma rum, tränar på samma gym och jobbar på samma jobb.. Men det blir nog bra ändå isåfall ;) Hoppas hoppas. Jag behöver verkligen ett jobb NU. Och jag VILL fira med att köpa nått i den där uuunderbara butiken vi hittade! Ajaaa vi får la se. Nu måste jag sminka mig! Pöx

BLOW MY WHISTLE BABY


DAG 2

Morsning Korsning. Jag har sovit till halv 2 idag och ville VEEEERKLIGEN sova vidare men kände att jag skulle ta mig i kragen. Mitt huvud dunkar, fötterna ömmar, jag undrar varför. Just ja, fest igår. Woooo.
Haha fick höra av Sara (Gammal klasskompis från Skellefteå som bor i Oslo) att jag alltid har varit partydrottningen och när jag tänkte efter så insåg jag att det var sant. Jag hade bara en period-paus på 1 ½ år när jag var tillsammans med Tony men även innan det när jag bodde i Skell så var det jag som var peppen. Kul, jag hade glömt det.
-
Haha Lärdom 2: Ta aldrig bilder efter festen, du ser gul ut. (Bättre upp, ta inte med kameran för det kan hända att du hittar filmer dagen efter)
Sara och jag
-
Nu måste jag och Nina köra igång med storstädningen av lägenheten så det blir klart någon gång. Pöx

BLÅ

Sååå har man varit ute i Oslo igen, på Blå.. igen!
Lärdom nr 1: Gå aldrig ut så sent i Oslo. Allt stänger 3 typ.

Träffade en härlig dude ikväll, Johan hette han och var från Skåne. Det var hans "fel" att vi gick till blå denna gång också. Men det är härlig stämning där, jag gillar det, och som vi tänkte "det är nära hem". Vilket faktiskt inte gav någonting. Självklart åkte vi på efterfest (kul att jag kan typ 5 ord på norska och efterfest är 1 av dem). Men det var den mest lama efterfesten jag varit på, någonsin. Det var mer en norsk-lektion. Sen har vi gått hem från Majorstuen till Grünerlökka vilket tog över en timme iallafall. Sen gick vi i cirklar ett tag och var tvungen gå in på Deli De Luca för att fråga åt vilket håll vi bodde åt. Men nu är vi äntligen hemma iallafall. Tack gode gud för det. Huvudet värker och ögonen vill sova. Dock ska vi upp "tidigt" imorgon och städa. Men det är ett framtida problem. Bilder och möjligtvis film kan komma upp imorgon, om ni har tur.

PARTEY

Det blev fest!!!!!!!
Sitter här med Nina och Sara, seeeee ya ;)

FEST? INTE FEST?

Dunno. Ni vet ju att jag egentligen alltid är på. Men man måste ju vara smart också. Imorgon blir det inflyttningsfest iallafall för Ninas tjejer i majorstue.. Men ikväll är ju frågan. Hum Hum. What to dooo.
-

TRE KRONOR

Nuu kommer äntligen erat efterlängtade blogginlägg för dagen;)
What to say. Jag sökte jobb på "tre kronor" idag. Det är en rätt ny restaurang med svensk husmanskost. Jag vill, jag vill, jag vill. Men isåfall skulle det bara vara extra, fast det vore kul ändå. Men vi får la seee vad som händer. Sen hittade vi den UNDERBARASTE (och självklart dyraste) butiken någonsin. Nina köpte en snygg plånbok och jag ville ha såå mycket där inne. Hittade en helt fantastisk ring som verkligen behövs på mitt finger, det är typ "the lost piece" av mitt finger. 850 Norska men jag SKA ha den när (inte om,. NÄR!) jag fått jobb, då ska jag fira genom att köpa den. Eller nått av allt annat underbart de hade!
-
Sen har vi gått till "Ninas butik" och kollat in för att se vad hon kan förbättra med den. Hon blev inbjuden idag till att komma på butikchefs-intervju för deli de luca men fick 2 uppgifter till då (onsdag). Men jag tror det blir super:)
-

Namn: Mia Yrke: Bartender

Min rubrik låter faktiskt ganska bra, kanske borde satsa på det!
-
Det är som att sömnen inte ger mig någon energi här! Vad är detta!
Jag vill gå bartenderutbildning, jag och Nina har suttit och kollat in några och denna vill jag gå, NU. Men jag vill ju så mycket. Någon som lärt sig hur man delar på sig än? Då vill jag gärna lära mig av dig!
-
-
(Tryck på bilden för att komma till bartenderskolans hemsida)

THE GIRL - CITY AND COLOUR


DET ENDA JAG VILL SÄGA

Nina är typ min idol idag.
-

SNACKA OM

DET ÄR INTE SANT! Jag bestämde mig för att "NU jävlar, nu kör jag" så jag springer iväg för att göra mig klar och hinner med... INGENTING för jag lyckas slå ner en parfymflaska i golvet som tillhör någon av de 2 tjejerna i lägenheten som jag inte känner. Pinsamt, jag hatar sånt här, de är inte hemma och så vet man aldrig hur de reagerar och blääää. Det är inte min dag idag kan jag lova. Jag tror att jag sätter mig här och skiter i allt och tar nya tag imorgon. Bläbläbläbläbläb som jag och Sandra skulle säga!

SLUTA LATA

Men kom IGEN Mia, jag har fortfarande inte dragit mig ut på stan och slängt iväg några cvn. Apa. Jag har hunnit slänga in en tvätt i maskinen iallafall, det är ju alltid nått:) OCH lagar lunch just nu. Så lite stolt är jag allt. Nä, vem försöker jag lura. Sluta lata dig Mia!
Okej, direkt efter lunchen!

TOTALLY ALOONE

Ååååkej, självförtroendet och allt med det nere i botten.
Mitt norska nummer fungerar fortfarande inte och jag har slängt ut fel svenska nummer GREAT! Och ingenting verkar fungera just nu, hittar inga jobb att söka och allt är bara i botten helt enkelt.
Men till nått jäkla kul!!!
Nina är precis påväg till ARBETSINTERVJU för deli de luca. Jag hoppas verkligen att hon får det, vore guld! Jobbigt bara om jag inte får jobb sen och måste vandra hem till sverige med svansen mellan benen medan hon fortsätter vårt roliga äventyr! Jag måste ta mig i kragen nu och lösa detta. Hade varit lättare om man kunde ringa Chris eller någon och bara prata ut. Saknar verkligen att prata med honom, var typ varje dag när man inte hade nått att göra, han är bra på att göra mig glad igen:)
Så nu är det faktiskt första gången jag och Nina är ensamma i denna huvudstad, annars har vi varit som Bill och Bull. Får se hur detta slutar ;P

JAG ÄR COOL

Citat Nina Bergman : "När vi kommer till medelhavet, då ska jag vara en sån där cool person"


Haha I löööv it!

Nina tvingar mig att skriva förklaringen till citatet:(
Sluta läs här nere nu! Sluta sa jag. Du ska INTE läsa raden nedanför! MEN NEJ!
Okej då. Det handlade om att hon ville ha snygga läderarmband när vi är där vilket är skitsnyggt men bortse från denna förklaring och läs bara där uppe!!!

FLYG FULA FLUGA FLYG

Kan inte klockan bara gå? Jag sitter och väntar och väntar på att dagens idol ska läggas ut på tv4play och sen en ännu längre väntan på kungarna av tylösand! Och så väntar jag på den dag när vampire diaries ska släppa avsnitt 2 av andra säsongen, borde bli torsdag tror jag, sen väntar jag på att glee ska börja sin säsong igen. Och jag väntar på att mitt norska nummer ska börja funka och att jag ska få något jobb här i Oslo. Allt är bara en enda lång väntan helt enkelt. Om det fanns en spola-framåt-knapp så skulle jag helt enkelt sätta mig på den ett tag! Fast nja, ganska härligt att njuta av livet under tiden. Jag skulle spola fram 10 min och sen skulle jag spola fram andras handlingar så att allt händer precis nu. Fattar ni känslan?
Jag och Nina har spolat fram tiden några årtusenden, nuförtiden kan man flyga!
Jag gissar att ni önskar att ni skulle vara oss just nu!

I'M WALKING ON SUNSHINE

Idag blev vi pålurade ett gymkort, nu jääklar är det dags alltså! Men ap-jobbigt att jag står och betalar för ett jag ändå inte använder i sverige på sportlife! Mitt nya gym heter Elixia tror jag det var, det dyraste här men tydligen väldigt bra. Men vi får se hur vi gör med det. Hursomhelst så går vi överallt, har inte köpt trikk-kort och vi har kört powerwalk 2 kvällar, lite styrke på terassen så vi håller ändå igång. Tanken är ju att vi ska säsonga vid medelhavet i sommar så man måste ju vara fit!
Sen har jag varit väldigt duktig och tvättat idag, iofs så har vi tvättmaskin i lägenheten så det är ju inte värsta grejen. Galet skön vardagslyx med både diskmaskin och tvättmaskin. Några av världens bästa uppfinningar. Tillsammans med en rabbit :O (OH NO, SHE DIDN'T).
Dags att hänga upp tvätten iallafall, puss:)

Sulten!

Sådär, då har vi varit superduktiga idag igen. Vi var hemma lite längre än vanligt, jag rensade faktiskt upp lite i vårat rum också, tror jag har feber;) Sen ner till stan, slängde in lite CV:n på olika butiker, hoppas hoppas hoppas, jag vill jobba i butik! Men tänkte söka massa servitris-jobb över internet ikväll. Sen upp till bibblan igen (vi är stammisar där nu!) och skrev ut lite nya cv:n sen hem igen. Mitt norska mobilnummer har dock inte börjat fungera än så jag hoppas att ingen försökt nå mig än för då är det ju omöjligt!
Nu blir det mat igen. Vi är så duktiga med det, frukost lunch middag. Ja,ja jag vet att det är helt vanligt för alla men för oss 2 är det värsta grejen!
Vårat ruum:)

MORSNING


Viiilken härlig morgon! Solen skiner utanför fönstret idag igen, jag älskar detta, sommaren är inte borta än!
Dessutom har jag redan hunnit söka jobb på morgonen, och senare ska vi vandra ner till stan och lämna ut våra cv:n, de söker på Vero Moda så vore kul om man kunde få ett sånt bra jobb, sökte på Zara nyss.
Nina är duktig som vanligt och håller redan på att sminka sig medan jag är efter i allt, vaknar senare, äter frukost senare, duschar och sminkar mig senare. Jag får allt ta och skärpa mig:) Men, jag har ändrat mitt liv rätt rejält redan så jag får ta resten sen!
Jag hoppas jag lyckas övertala Nina om ett parti SkipBo på terassen innan vi drar ner till stan, hoppaaas:)


DREAM A LITTLE LOUDER

Haha är det någon som har sett reklamen med Lasse Holm? Den är såååå klockren, lätt den bästa jag sett, men hittade den inte på YouTube tyvärr. Annars kan ni kolla idol på tv4play där dyker den upp ibland, bara korta versionen dock;P
Det blev en sväng till Idol-världen innan sängen. Och jag som sagt i 3 dagar att jag ska lägga mig tidigt så jag kommer upp någon gång! Men det är ju faktiskt tanken som räknas, eller hur? Får försöka imorgon igen, kanske går lättare om jag inte sover mellan lunch och middag!
Men nu tänker jag lägga bort datorn, blunda och landa i min egna lilla perfekta drömvärld, bästa tiden på dygnet;)

GRÖNLAND

Jag kommer bli grym som säljare, lyckades övertala Nina och... Huuur tur får man ha? Direkt vi kommer ut så slutar det spöregna, IGEN! Vi börjar iallafall vår powerwalk och går ner till Grönland. Den vägen vi brukar gå är mörk och bredvid en älv så vi tänker att vi tar bilvägen och svänger vänster längre ner även fast det är en liten omväg. Vi tar oss inte ner på rätt väg först för att vi hamnat på en lång bro men tillslut hittar vi Kiwi som vi skulle träffas vid. Väntar där länge men inget händer. Inser att vi kan vara vid fel kiwi och söker upp ett annat där vi väntar ett tag. Tillslut kommer iallafall Amadeus. Jättetrevligt att träffa honom igen, det var galet länge sen! Så vi står och tjötar ett tag. Sen kommer hans jobbarkompis dig som för övrigt var galet snygg! När vi ska gå hem så frågar vi om vi ska gå rakt upp istället och börjar gå dit. Det visar sig att egentligen hade vi supernära men hade gått vääärldens omväg. Bättre lycka nästa gång då:)
Hittade lite gamla dansbilder från SDKs hemsida, riktigt kul att hitta, alla är från 2006 :D

IT'S RAINING..MEN?

Jag är som ett barn, äter lunch, somnar, vaknar och äter middag.
Nu spöregnar det igen, men ändå ska vi ut på en powerwalk till Grönland för att säga hej till Amadeus och ta en liten rökpaus. Just nu är det bara jag men jag ska lyckas övertala Nina även fast hon inte vill bli blöt och kall om fötterna. Men om jag ska bli säljare så måste jag ju lära mig att övertala;)
Erika, du som är coach, lust att lära mig några tricks?
-

VÅRA LIV ÄR FORTFARANDE RÄTT JOBBIGA


CITAT MIA LUNDSTRÖM 13/9 - 10

-
"Kan inte jobben bara slängas i händerna på oss?"
-
Man kan visst alltid ha tur, solen började steka direkt vi skulle dra oss iväg, så vi har haft underbart hela dagen. Dock så hade vi klätt oss för ett lite svalare väder så vi har varit helt kokande. Men varför klaga. Idag lyckades vi hitta överallt utan karta för första gången vilket är vääldigt förvånadsvärt.
-
(Paus för härlig middag ute på terassen)
-
Så, mätt och belåten. Vilken lyx jag hade, ligger uppe på rummet och hör Nina nerifrån "Maten är klaaar". Tyvärr följs det av "det blir ingen vana". Så, tillbaka där jag slutade.
-
Vi började vandra till Biblioteket igen för att skriva ut ninas cv:n. Det blev en hel bunt. Jag försökte skriva ut några fler åt mig men den där jävla (usäkta språket) norska mac:en alltså, gick ingenting på den! Sen börjar vi vandra ner mot stan, ser 7eleven och kommer på att vi ska köpa telefonkort till mig. Där var det slut men vi hittade narvesen där de hade så nu har jag ett norskt nummer. När vi kommer ut från butiken så är det en kille som halverst flyger på oss och säger "JOBBA FÖR MIIIG" nästan. Nämen han ville sälja typ.. ström till oss (?) på norska och vi kommer in på att vi är svenskar just flyttat hit och blabla. Han säger "har ni jobb?" men nej det har vi ju tyvärr inte. Då säger han "Vill ni ha jobb?" haha ja det är ju klart man vill. "Kom, ni ska jobba för mig" ungefär. Så någon gabriella ska ringa oss imorgon och sen ska vi träffa henne och jag vet inte vad de snackade om riktigt, har knappt hört 2 killar babbla så mycket någonsin!
Så... jobben slängs i händerna på oss;)
-
Därefter var det dags att gå till likningskontoret igen för att fixa skattepapperna och D-nummer. När vi kommer dit så är det ingen kö alls så vi hinner knappt skriva under papperet. Lite smått skillnad från igår. Tjejen var väldigt trevlig och allt gick supersmidigt så om ett tag kommer vi få ett D-nummer hem i lådan osv.
Allt gick så smidigt idag så då tänkte vi att nuuuu springer vi och slänger iväg lite CV:n, och värsta käckt, vi båda  har ju norska nummer nu så då skulle vi ringa varandra när vi var klara. MEN FUNKAR DET, NEJ! man måste registrera sig som användare av numret och den lappen måste man faxa eller scanna in och skicka iväg. Jahapp. Dessutom inser då Nina att "Men ojoj, hon på bibblan gav mig inte änns hälften av mina cv:n som jag skrev ut" Så det var bara att börja vandra upp till biblioteket igen. Som tur var så fanns hennes papper kvar men de hade ingen fax eller scanner så vi börjar vandra hemåt. Påvägen sprang vi in i ett internetcafé där de hjälpte oss scanna och så, hur trevlig som helst även när vi inte änns fattade hur man skulle skicka ett mail (ungefär).
-
Det var allt som hänt hittills gott folk. Nu ska vi ta tag i någonting. Tjing.
-

OSLO DAG 4

Morsning!
Då var det dags igen, samma runda som igår! Men idag tar jag skönare skor iallafall. Nina är uppe först som vanligt, jag måste sluta vara så morgontrött, man hinner ju inte med någonting då. Idag skulle vi stiga upp kl 9.30, vi är bara 75 min efter. Vädret är tyvärr inte på våran sida idag, det regnar, men man kan ju inte alltid ha tur. Nu har det börjat, jag råkade lägga mig "på" Nina inatt, som jag gjorde med Erika när vi bodde tillsammans. Jag måste skaffa pojkvän alltså:P Men Erika var det ju värst med, henne har jag skedat rejält några gånger haha. Men vadåå, jag är ju bara mysig av mig, och i sömnen tror jag att jag har en grabb i sängen :$
Dags att slänga sig in i duschen och få någonting gjort! See ya

KUNGARNA AV TYLÖSAND

Hahaha. Det blev inte sömn direkt, vi valde att se första avsnittet av kungarna. Flippat program alltså! Men det sjuka är ju att en fest för det mesta går till ungefär sådär, bara det att då är alla fulla så då tänker man inte på det, nu sitter man nykter och kollar på fyllan utifrån! Sen kan man ju ha lite olika åsikter om personerna också;P
En kille jag träffade på push för några veckor sen berättade att hans vän var med i programmet (dock inte en av de personerna som bor där) så ska bli kul att kika sen;P
Haha, hur kan man bli sugen på att festa av att se det där? Ge mig ett jobb NU så jag kan leva fest igen ;)

OM DU LÄMNADE MIG NU

Dags för sängen
(eller jaa, sömnen, sängen har jag slöat på i några timmar redan)
imorgon = ny dag nya möjligheter

JAG ERKÄNNER ATT VÅRA LIV ÄR RÄTT JOBBIGA FÖR TILLFÄLLET

 


GO FOR WHAT

Vi lyckades inte med mycket idag! Blev ju rätt mycket vandring iallafall så man hittar ännu bättre i staden. Började med att stå i kö på skattekontoret i 2 timmar. Vi hade tagit fel kölapp och fel papper som vi fyllt i och vi såg verkligen ut som två vilsna barn. När det äntligen var vårat nummer som visades på skylten så fick vi veta att vi skulle komma tillbaka när vi skaffat jobb, yeay. Så då kunde vi inte få norskt personbevis heller = att vi inte kunde fixa norskt bankkort. Så vi vandrade till biblioteket och när vi väl fått tag i bibliotekskort så vi kunde låna en dator och skriva ut våra CV:n så funkade inte usb-minnet att stoppa in där. Som tur var så hade jag mitt cv på mailen också så vi skrev ut det, men bara 10 st för det var svindyrt. Sen gick vi till 7eleven och Nina köpte telefonkort och jag säger "samma"......  - "Det var dessverre det siste"
Sen försökte vi fixa hur jag skulle lyckas skicka jobbnycklarna till sverige eftersom att jag råkade få med dem hit och efter lite om och men så lyckades vi tror jag. Hoppas att de kommer fram bara. Grymt onödiga pengar dock :P
Sen har jag hunnit söka 2 jobb idag via internet. Haha, detta går braaa....

HURTBULLE

Vi är uppe med tuppen idag!.. nästan.... kl 11 iallafall. Solen steker idag också och vi förbereder oss för en långsväng på stan. Idag ska vi hinna fixa
Norskt bankkort + id
skriva ut cvn på något bibliotek
nått skattegrejs
känns som det var nått mer men vet inte just nu
Tjingtjong

Oslo dag 2

Oookej, det börjar bra med bloggen.. haha. Jag ska bli bättre men vi har faktiskt inte haft tid än. Var framme någon gång mellan 20/21 igår och började packa upp det mesta av kläderna ganska direkt. Sen var det dags att sprätta första cidern. Nina hade storshoppat alkohol i sverige så vi har ett litet lager här ;P Vi var ett gäng på 7 pers här men bara 3 st satsar på utgång. Självklart är jag och Nina 2 av dem. Spara pengar... vad är det?
Skönt ställe var vi på, de uttalade det "blå" Men jag gissar att det inte stavas så. Jäkligt sunkit men det såg ändå skönt ut på nått sätt. Grym stämning. Idag vaknade vi sent, lagade lunch och satte oss på en av takterasserna och åt den i solen. Sen var det dags för en långpromenad i rask takt. Kollade in Oslo lite. Nu blir det lövbiff till middag. Puss och hej.
Orkar inte skriva så utförligt nu och bilderna får komma senare. Ni får chilla:)

SPACE

Erikas kommentar om när jag kommer hem på morgonen efter fest

"Det sjuka är att när du är så packad tror du att du är smidig och tyst som en mus men du är som ett skenande tåg"

sen har vi även lite sköna citat från igår
!

"Men Umeå, ligger det nära norrland?"

"Nejnej, köttet ska inte vara blodigt, well done, haha Peter du äter den typ direkt från kon, oxfilé det är från ko väl?"

Och även fast man kan tro det så är det inte citat från moi

jag får så ont i hjärtat!! Dessutom är jag...

100media_imag041 (MMS)

jag får så ont i hjärtat!! Dessutom är jag nu officiellt arbetslös, eller livsforskare som jag skulle kalla det;)


wtf?

100media_imag041 (MMS)

wtf?


men skoja inte med mig! Jag blev full som ...

men skoja inte med mig! Jag blev full som ett drägg igår och guess what. Jag är fortfarande full nu när jag sitter på vagnen till jobbet, hoppas inte min chef läser här haha. Och på detta får ni faktiskt ingen bild kan jag lova! Vi var på nivå under natten och sökte bögar till Peter. Nu ska jag gå och dö ett tag! Tjing tjong


sitter på Viktoria och tar några glas vin ...

100media_imag040 (MMS)

sitter på Viktoria och tar några glas vin med 4 goa själar. Lutar mot utgång sen, puss


Jag vill äta förbjuden frukt

100media_imag040 (MMS)

Jag vill äta förbjuden frukt


som en bebis. Tar på mig en sko "hm det kä...

100media_imag025 (MMS)

som en bebis. Tar på mig en sko "hm det känns lite konstigt" tar på mig andra "men.. är de på fel fot eller vad? Eller? Nä! Eller va, kanske? Nja men eller jo ja nej oj, det var de." Jag kanske flyttade hemifrån för tidigt? Just fyllda 17 är ju inte mycket att hänga i granen för en bortskämd tjej som ska laga mat och tvätta för första gången i sitt liv. Idag blir det jobb för hela slanten. Från 11 till 20.30 sen fikamys med några raringar. Puss


ATT DEJTA

"Here's my philosophy on dating.
It's important to have somebody that can make you laugh,
somebody you can trust,
somebody that, you know, turns you on...
And it's really, really important that these three people don't know each other."

OLDIES

Gud vad kul! Jag fick nyss sms av en grabb vid namn Oscar Berglund som jag har känt sen jag var.. hm, ca 13 skulle jag gissa på. Har inte pratat med honom på flera år så ni kan förstå min chock när jag kollade upp numret och det är han! Tydligen bor han i lund och är lärling hos en man som gör handgjorda skor. Helt sjukt grymt, skor är en av mina stora passioner! Min högsta dröm är att starta egen skobutik så vi kanske får jobba ihop någon gång;) Nämen detta förgyllde verkligen min kväll! Och som punkt måste jag säga att jag älskar människor som har ett mål och verkligen kämpar för sin dröm. Det är så inspirerande! Love it.


TODAYSIS


VÄRLDENS SÖTASTE UNGE

Detta är det bästa jag någonsin sett!!
Det roligaste är att han liknar min bror Daniel när han var i den åldern ;P


DAMIR

Såg Damir på stan igår glömde jag säga, SNACKA om snygg kille alltså, riktigt ögongodis. Synd att han inte var något.. dejt-material (vilket jag märkte rätt snabbt ändå även fast han var lite klurig i början). Men jag skulle bara vela äta upp honom! Hoppas han inte läser min blogg nu, haha. Se men inte dejta som man brukar säga (?).

Där har vi en av grabbarna som är nominerad till "Snyggaste killen Mia träffat" Olallaa.


HAHAHA jag döör! Jag har en telefonsvarare...

100media_imag027 (MMS)

HAHAHA jag döör! Jag har en telefonsvarare där det låter som att jag svarar men inte hör någonting.. Nina ringer mig nyss från jobbet och jag svarar "Hej det är Mia" för jag vet ju inte vem från 1an det är. Men jag får inget svar."Hallå..?" Säger jag upprepade gånger för det är ju ingen som säger nått. Då hör man Nina i andra änden "Åh, hon har så DÅlig telefonsvarare" Klick.


haha hur seg får man bli egentligen. På mi...

100media_imag035 (MMS)

haha hur seg får man bli egentligen. På min rast idag var jag inte hungrig så jag la mig ute i solen på en bänk, kollar klockan lite senare och det är 2 min kvar innan jag ska gå in, vaknar av att jag börjar snarka.... var bara 3 min sent som tur var men hade lika gärna kunnat sova länge. Halv-pinsamt om jag hade legat länge och snarkat och någon gått förbi, de skulle ju tro att jag var hemlös. Hade ju iofs kunnat tjäna mig en slant på det;) inget att göra på jobbet idag så jag har redan slutat. Ska nog hem och sova en sväng och sen in till stan igen. Idag MÅSTE jag fixa passet. Det löser sig


Jag var inte alls särskilt fascinerad.. ty...

100media_imag034 (MMS)

Jag var inte alls särskilt fascinerad.. tyckte väl inte att det smakade dåligt men så mycket kämpande och kladd för så lite mat som inte var supergott.... inte direkt värt slitet! En sak är då säker.. jag ska ALDRIG mer klaga på tacos (vilket jag åt senast igår och klagade som vanligt på kladdet). Har alltid sagt att man aldrig ska äta tacos på en date med en kille.... hah! Om man jämför med kräftor så skulle man kunna äta tacos på en fin middag med kungafamiljen! Såg the proposal idag. Absolut inte första gången men den är så otroligt bra och rolig att jag kommer kunna se den hur många gånger som helst! Till er som inte sett den.. stäng ner min blogg NU och fixa filmen istället. Puss


EN "SÅNG" TILL ALLA DOM


Detta inlägg är tillägnat till er alla som inte påminde mig om att idol började ikväll kl 20!!!
Som tur var så missade jag bara 20 min men man kan inte missa en sekund, det är sååå kul att se uttagningarna! Jag kan inte fatta att jag inte fastnade för idol förrän förra året!
Okej, ursäkta pausen i inlägget när jag skrev, som ni inte märkte men ändå. Jag såg precis väääärldens sötaste kille på tv!! Får man fantisera om 16åringar när man är 21? (Erika sa 22 men det är faktiskt inte förrän i december)

Men men, som samsung säger "Det är fint att peka"

DIRT


Fika på Condecco med sötnosarna Cecilia och Erika.
Det var kul att få skvallra lite (mycket)!
Snart är det dags för en liten kräftskiva för mig och Erika, första gången för mig, ska bli spännande om man kan dela på de jäklarna och om det änns är gott?
Erika fick mig att köpa en trisslott på vägen hem också, jag dubblade min insats;) katching, 50 kr höhö.
Oj, nu ropar Erika "Maten är klaaaar". Dåså, dags för min kräft-premiär!

Sådär, då har man jobbat klart för dagen o...

100media_imag031 (MMS)

Sådär, då har man jobbat klart för dagen och ska nu in till stan och fika med Erika och cissi. Jobbet gick bra, kul att få lite omväxling genom att jobba på en annan paprika och dessutom få sluta tidigt redan vid 14. Fortfarande trött som en gnu dock så det blir ingen sen kväll! Nu fika. Puss


Länge sen jag var uppe såhär tidigt! Väcka...

100media_imag030 (MMS)

Länge sen jag var uppe såhär tidigt! Väckarklockan var ställd på 06:00 och jag är absolut ingen morgonmänniska! Så nu sitter jag på bussen på väg till album där jag ska jobba de 4 sista dagarna av min tid på paprika. Jobbigt att åka ut ända dit men ska få sluta redan kl 15 idag så det blir skönt! Sen ska jag lyckas fixa pass idag hade jag tänkt, dock tveksamt om jag hinner hämta ut det innan jag åker tyvärr, vet inte riktigt hur jag ska göra men det löser sig nog. Ha en bra dag allesammans:) puss


ÅH JAG ORKAR INTE

Jag skrev världens längsta inlägg och sen blev det krafs så det försvann. Men vi försöker ännu en gång då.


Skor - Belle shoes 499:-
Handskar - H&M 249:-

Tavlan skulle slängas på jobbet så den fick följa med mig hem istället, tycker den är sååå grym! Så laddade jag på Norge-förrådet med en limpa cigg, är ju så gaaalet dyrt. Sen när denna är slut så får jag nog sluta med sån skit. Eftersom att vi ska hålla hårt i våra pengar i norge så ska vi hålla oss från fest och då måste jag hitta en ny hobby, tänkte att jag skulle börja träna. Då kan jag ju ta 2 flugor i en smäll och bli supernyttig!

"Jobbat" idag, men skulle nästan inte kunna kalla det så, det var som att ta glass från ett barn, pengarna bara rullade in utan anstängning. Vi har stängt nu för renovering så den första timmen mellan 9-10 flyttade jag ner de sista sakerna till 1an (andra Paprika i nordstan som Nina är ansvarig på) och resten av tiden stod jag utanför dörrarna och sa "Hej, ursäkta, vi har stängt nu för renovering i 2 veckor men vi har ju våran lilla paprika i nordstan, ni går blablabla och ni är så hemskt välkomna tillbaka den 21 igen!" Haha svårt.

Köpte även


ASBRA! tummen upp

jag är totalt KASS på att spara pengar! Sa...

100media_imag029 (MMS)

jag är totalt KASS på att spara pengar! Samma sak när vi var ute i lördags "4 redbull vodka och 4 fishermans tack!" katching. De första dagarna efter lönen lever jag som om jag tror att jag är miljonär och resten som att jag är uteliggare. Damn! Men riktigt nöjd med mina inköp idag kan jag lova! Har dessutom hunnit till banken och föra över pengarna från SEB till mitt vanliga konto så check på det. Kollade idag om drop in tid för att klippa mig men fanns ingen så jag fixar det sen. Dags att ringa Erika nu och se om jag får komma hem, hon har besök så jag har inte haft tillåtelse till det. Håll en tumme för mig!


partyfeets

TACK FÖR VÄRLDENS ROLIGASTE KVALL/NATT IGÅR!
Ett speciellt stort tack till dessa underbara människor
Erika Hedenljung
Nina Bergman
och
Clara Hagman
!!

Lite bilder får jag slänga upp senare för just nu orkar jag inte.

Vi firade Erikas födelsedag (som är idag, GRATTIS) med maskerad, sexleksaksparty och en fet
utgång på Park Lane med dans heeeela natten! Sov nästan 2 timmar och sen har jag jobbat 9 timmar idag. Kan säga att jag inte har mått prima skinka. Meen det är ju självförvållat så! Smått pinsamt att gå till jobbet i partystassen med ett fett hål på rumpan som jag absolut inte har någon aning om när och hur det gick till! Natten är lite smått suddig i minnet.
Jag kan iallafall säga att man inte borde dricka för mycket när man har en på partyt som säljer sexleksaker då låter det såhära
"OH, den ska jag ha, haha kolla den där.. den tar jag! och den. Och den och deeen!"


Woho mitt första inlägg från mobilen, jag ...

100media_imag025 (MMS)

Woho mitt första inlägg från mobilen, jag är alldeles uppspelt;) dock lite för mycket så att jag missade min hållplats och måste nu gå tillbaka, lyckas ändå skriva samtidigt, jag har skills;) då var det dags för en ny lång arbetsdag. Men nu kanske vi hörs på rasten;)


DÅ FÖRSÖKER VI IGEN


Nattens pyjamas

HÄR HAR VI

PLANEN



Den ursprungliga planen på baksidan av ett "Evas Paley"-kvitto. Men det är fortfarande bara en plan, det blir aldrig som man tänkt sig. Kan lika gärna bli så att vi blir kvar i Oslo till maj och drar till medelhavet då. Ska bli spännande hur som helst, jag kan knappt tänka på annat! Sen kom jag även på en till punkt till min checklista.. men nu har jag glömt den igen! Tyyypiskt.

Håller just på att hjälpa Erika med lite städ och disk inför födelsedagsfesten/maskeraden imorgon, sen blir det att fira att det är helg med ett glas vin. Iofs jobbar jag både lördag och söndag men på nått sätt känns det ändå avslappnande att veta att det är helg. Det är konstigt egentligen, för det hade lika gärna kunnat vara vardag för mig och ändå blir man lika glad att det är fredagkväll. Nä, dags att sluta lata sig. Tjingtjong

I SAID BRR

Shit vad jag inte vill gå till jobbet idag. Jag är så galet trött och måste även idag jobba både öppning och stängning eftersom att vi har en tjej som är sjuk. Pengar pengar pengar det är så jag försöker tänka hela tiden. Men inatt har jag då sovit hela natten till skillnad från igår. Det finns (jag svär) INGEN värme i Erikas lägenhet, och jag som bara sover i underkläder, jag var som en isbit när jag vaknade. Det var så illa att jag var tvungen sätta mig i duschen i 40 minuter med stekhett vatten och ÄNDÅ blev jag inte varm inuti.

Så igår var jag förberedd!!


T-skirt, leggings och tjocksockar!! Det blev 1000 gånger bättre men borde nog ha en tjocktröja inatt, för jag är väldigt kall om mina armar och så.

En liten checklista inför norge, detta är vad som är kvar att göras:

Fixa pass
Föra över pengar från kapitalkonto
Skriva cv
Söka jobb
Hämta det sista från gamla lägenheten
Köpa slit-och-släng-mobil?
Fixa Ica bankkort (kan betala utomlands med utan avgifter)


Och säkert 1000 saker till.



BROKEN STRINGS






VAD GÖR VI.. OSV

Jag lämnade över mina lägenhetsnycklar idag! Oj vad konstigt det kändes, tomt på något sätt. Insåg precis att jag är mitt emellan allt just nu. Mitt emellan lägenheter, jobb, förhållanden. Meeeen när jag kommit fram ska det bli gryyymt! Det börjar vara på riktigt nu alltså, jag har fortfarande inte förstått att vi faktiskt gör detta. Men det var fint, jag gillade verkligen staden när vi var där (Förrutom att Ninas plånbok försvann). Sen känns det även lite som att komma hem till skellefteå, är så många därifrån som har flyttat till Norge så man känner ju redan endel där. Inte samma sak som när jag och Tony flyttade hit till Gbg, då kände jag inte en själ. Men det gick ju perfekt ändå!

Slutsnackat, jag har en sambo som vill ha datorn och en mage som vill ha nudlar!



Nina i Oslo när vi var där för 2 veckor sen

DÅ KÖR VI

Var ska man börja? Jag och Nina ska flytta till Oslo, så det här ska bli en liten resedagbok för de som är intresserade av att följa. En sjuk idé som kom från ingenstans.

- Mia, ska vi flytta utomlands? Typ Oslo, sen australien/asien och medelhavet i sommar?
- Hmm, ok!

Ett snabbt beslut, vi säger upp oss utan att ha boende eller jobb i Oslo men allt ordnar sig (Vilket ni kommer få höra mig säga ofta). Vi drog dit förra söndagen för att kolla på några lägenheter och voilá, vi fick en! Vi ska hyra ett rum i en supermysig lägenhet med världens härligaste takterasser! Så då var det 8 dagar kvar till min anställning på Paprika tar slut och tanken är att vi nog flyttar redan den 11e september!
Igår fick jag lite flytthjälp av Nina (Vilket var väääldigt behövligt) och nu har jag flyttat in hos min ny/gamla roomie Erika bara tills lasset går vidare till Norge, ska bli supertrevligt!

Fredag den 10 planeras det för feeet hejdå-fest så ni som känner er träffade, HÄNG MED!



Tur att man har en generös vän som lånar ut en resväska när man behöver... sängplats?;)

RSS 2.0